Elektrische fietsen – TrendEwheels

Het aandeel van de elektrische fiets is de laatste jaren sterk gegroeid. Inmiddels is ruim de helft van de nieuw verkochte fietsen elektrisch. Het laat zien dat de e-bike niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Toch bestaat er binnen het assortiment elektrische fietsen een gevarieerd aanbod, van reguliere e-bikes tot speed pedelecs. Bij TrendEwheels verkopen we de beste elektrische fiets voor jou, voorzien van alle moderne toepassingen en technologieën. Stap op je fiets en geniet van ongekend comfort.   

Wat is een elektrische fiets?

De elektrische fiets, ook wel een e-bike genoemd, is een fiets met elektrische motor. De motor zorgt voor de aandrijving en ondersteuning tijdens het fietsen. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk grote afstanden af te leggen, terwijl je weinig energie verliest en het minder snel warm krijgt. Het imago van de elektrische fiets is in de afgelopen jaren sterk verbeterd, en staat tegenwoordig voor ‘jong’ en ‘modern’. En waar de tweewieler van oudsher een Nederlands vervoersmiddel is, daar is de elektrische fiets wereldwijd een modern en toegankelijk middel om van A naar B te komen.

Onze bekende e-bike merken

Muon elektrische fiets
Muon
Keola elektrische fietsen
Keola
VanDijck
WATT
Vogue

Verschil elektrische fiets en speed pedelec

De e-bike kennen we al een aantal jaren. Inmiddels is de speed pedelec daar als alternatief naast komen te staan. Wat is het verschil tussen een elektrische fiets en speed pedelec? Het grootste verschil zit ‘m in de snelheid: de elektrische fiets biedt trapondersteuning tot 25 kilometer per uur, ten opzichte van 45 kilometer per uur bij de speed pedelec. Dat betekent overigens ook dat men op de speed pedelec verplicht is een helm te dragen. Daar komt bij dat men bij de aankoop van een speed pedelec verplicht een WA-verzekering moet afsluiten en kenteken moet laten registreren.

Elektrische fiets kopen

De verkoop van elektrische fietsen zit in de lift. Het vervoersmiddel geldt als prettig alternatief voor het openbaar vervoer of de auto. Je hebt geen last van files, en dankzij de trapondersteuning word je minder snel moe en krijgt het in principe niet warm. Is dit de eerste e-bike die je koopt? Dan is het prettig om vooraf te weten waar je rekening mee moet houden:

  • De kosten voor een elektrische fiets
  • Het comfort en de stijl van fietsen is anders
  • De verschillende posities van de motor op de e-bike (voor, midden of achter)
  • Keuze uit diverse modellen (stadsfiets, elektrische bakfiets)


We begrijpen goed dat je hier wel enige hulp bij kunt gebruiken. TrendEwheels is jouw specialist in elektrische fietsen te Groningen. We adviseren en informeren je graag vrijblijvend, zodat je rustig kunt nadenken over het type e-bike dat bij jou past.

Benieuwd naar onze elektrische fietsen?

Alle e-bike merken op een plek

We verkopen onder andere e-bikes van de merken VanDijck, Vogue en Muon. Dat betekent dat je de beste elektrische fietsen van dit moment bij ons weet te vinden. TrendEwheels is de e-bike specialist in Noord-Nederland. Kom vrijblijvend langs op onze locatie in het centrum van Groningen of bestel jouw elektrische fiets online.