De 5 mooiste plekjes om te fietsen in Groningen, elektrisch natuurlijk

Groningen, zowel de stad als de provincie, is bij uitstek een regio die zich geschikt maakt om te fietsen. Met brede fietspaden, toegankelijke dorpen en steden, en natuurlijk de prachtige natuur kunt u zich dagenlang vermaken. Wist u dat het mooiste dorp van Nederland (Winsum) gelegen is in de provincie? Er is van alles te beleven, en op de fiets ziet u net even iets meer! Ontdek de 5 mooiste plekken om met de e-bike te bezoeken.

  1. Lauwersmeer 

Het Lauwersmeer gebied staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Ongerepte natuur in al haar pracht. En het mooie: stapt u vanaf TrendEwheels op de elektrische fiets, dan kunt u in twee uur op locatie zijn. De heenweg brengt u over brede fietspaden en langs karakteristieke Groningse (terp)dorpen. Vanaf het Lauwersmeer kunt u de Waddeneilanden zien liggen. Ook zijn er tal van leuke activiteiten te doen en kunt u heerlijk zitten bij een restaurant, met uitzicht natuurlijk. Het Lauwersmeer is een perfect uitstapje op de elektrische fiets.

     2. Haren en Noord-Drenthe

Gaat u de andere kant op, dan volgt u de weg ten zuiden van de stad. U komt dan onder meer langs prachtige herenpanden aan de Hereweg en Rijksstraatweg. Hortus Haren herbergt prachtige tuinen. Noord-Drenthe kenmerkt zich door pittoreske dorpjes, waar men de boerderijen heeft gebouwd rondom de brink van het dorp. Het zijn de uitlopers van de Hondsrug die een ware lust zijn voor het oog. Prachtige natuur en unieke dorpsgezichten wisselen elkaar af. Een route die u niet mag missen op de elektrische fiets. Tip: bezoek op de terugweg het Paterswoldsemeer en kom heerlijk tot rust bij één van de strandtenten.

Fietsen in Groningen

      3. Vesting Bourtange

Vesting Bourtange is één van de best bewaard gebleven vestingen van Nederland. Het had een strategische ligging en is onder meer van grote waarde gebleken in de diverse oorlogen van Nederland met onder meer Spanje, Frankrijk en Duitse bisdom. Een uniek verdedigingswerk dat u gezien moet hebben. Dit is voor de actieve fietser. Vanuit de stad Groningen bent u met een elektrische fiets ongeveer 2,5 tot 3 uur onderweg. U kunt altijd even stoppen in één van de gezellige dorpskernen op de route en genieten van een kopje koffie met gebak.

     4. Oost-Groningen

Men kent Oost-Groningen vooral van de aardbevingen, maar in deze regio is nog zoveel meer te zien. Nieuwe kernen als de Blauwe Stad, afgewisseld met oude stadscentra als Winschoten en Appingedam. Maar ook enorme boerderijen van welvarende families. Tussendoor rijdt u met de elektrische fiets tussen uitgestrekte natuurgebieden. Aanvullend komt u hier langs oude burchten zoals de Fraeylemaborg bij Slochteren en Menkemaborg in Uithuizen. Alles is te doen in enkele dagen, en elke dag ziet u weer iets nieuws.

     5. Groningen Stad

De Stad Groningen herbergt op zichzelf al verschillende plekjes die u op de fiets goed kunt bereiken. In het bruisende centrum staan authentieke panden, maar u vindt hier ook moderne culturele gebouwen, zoals het Groningen Museum en het Forum. Fietsen door de natuur? Stad bezit twee unieke parken: Noorderplantsoen en Stadspark. Twee parken waar u heerlijk tot rust komt tussen de verfrissende natuur. De Reitdiephaven is op prima fietsafstand van het centrum te vinden. Deze plek is te herkennen aan haar kleurrijke woningen aan het water. Met de elektrische kunt u vanuit het centrum alle hoeken van de stad vinden.