Accu revisie. Verleng de levensduur van uw batterij

Accu revisie is goedkoper en ook nog met 2 jaar garantie ! Neem een “nieuwe” accu bij ons!

Waarom reviseren?
Wij leggen u in het kort uit wat de belangrijkste voordelen zijn van het reviseren van uw fietsaccu.
Wat is fietsaccu revisie ?

Revisie van uw fietsaccu betekent dat uw huidige versleten accupakket vervangen wordt door een nieuw samengesteld accupakket.

Wij testen uw accu.

Wij testen uw fietsaccu voordat wij deze gaan reviseren. Dit voorkomt dat wij een goede fietsaccu reviseren. Wanneer blijkt dat uw accu nog in goede staat is overleggen wij dit met u. Het kan voorkomen dat u een software update nodig heeft, de print in de accu stuk is of er ergens in de fiets iets niet goed is waardoor uw accu sneller leegloopt.

Hoe hou je je Li-io-accu het langst in topconditie ?

Wij maken gebruik van de Li-ion technologie ook wel Lithium-Ion, wij gebruiken hiervoor 18650 cellen van hoge kwaliteit. Dit is een veelgebruikte batterij cel die bijvoorbeeld in laptops, powerbanks, mobiele telefoons, maar ook in fietsaccu’s gebruikt worden. Hieronder enkele tips om uw accu een lange levensduur te geven.

Levensduur accu verlengen

Door het inleveren van het aantal mogelijke kilometers per lading, kunt u de levensduur dus aanzienlijk verlengen. De accu zal dus langer meegaan indien de accu tussen bijvoorbeeld 20% en 80% gebruikt wordt. In deze range zal de accu een langere levensduur krijgen. Belangrijk is het wel om uw accu niet volledig te ontladen. Wij raden aan om de accu tussen de 30 en 70 procent te houden wanneer u niet grote afstanden gaat fietsen.

Niet te zuining zijn, gewoon gebruiken!

Dit betekent niet dat je de accu aan gooi- en smijtwerk moet onderwerpen, maar dat je hem gewoon moet gebruiken waar voor hij is gemaakt. Soms horen we klanten die zeggen dat ze extra zuinig zijn op hun 18650-accu en hem zo min mogelijk opladen. Dat is verkeerde zuinigheid! Wanneer een accu langer dan vier maanden stil ligt zal deze gaan zelfontladen. Dit betekent dat hij uit lading verliest. Niet in de zin van lekken, maar de lading zal afnemen. Houd hem dus gewoon in beweging door hem te gebruiken en laden. Wij zien vaak dat een accu die in een korte tijd veel kilometers gemaakt heeft weinig slijtage vertoont.

Garantie termijn

Wij geven standaard 2 jaar garantie op onze nieuwe producten. Ook geven wij standaard 2 jaar garantie op alle onderdelen die zijn vervangen tijdens de revisiewerkzaamheden. Bij verschillende accu’s vervangen wij buiten het cellenpakket ook meerdere componenten zoals bijvoorbeeld de printplaat. Deze worden dus ook meegenomen in de garantie termijn.

Indien een product binnen de garantietermijn valt en deze wordt hersteld of vervangen. Gaat de garantietermijn niet opnieuw in.

Wij garanderen dat de nominale capaciteit overeenkomt met de bestelde capaciteit. Wij geven geen garantie op het aantal kilometers dat behaald kan worden. Dit doordat de capaciteit sterk afhankelijk is van heel veel verschillende factoren.

Wilt u weten hoeveel het kost om de accu te laten reviseren? Gelieve ons te contacteren.